top of page
Verspreide munten

Bitcoin of Shitcoin?!

Steeds meer jongeren beleggen: 'Crypto is de toekomst'. AD.

Gokken in het crypto-casino. Dagblad van het Noorden.

Ook minderjarigen in cryptohandel: 'Ik dacht snel winst te kunnen maken'. NOS.

Zomaar wat koppen uit de media. Moraal van het verhaal; jongeren (maar ook ouderen) steken steeds vaker hun geld in crypto's zonder enig besef te hebben van wat ze nou eigenlijk kopen.

Mijn verhaal

Eind 2017 ben ik mijn eerste cryptocurrencies gaan kopen. Aangestoken door de hype dacht ik een graantje mee te pikken. Zoals velen was mijn timing verkeerd en stortte de koersen in. In plaats van mijn verlies te nemen, ben ik me gaan verdiepen in wat ik eigenlijk gekocht had. Gegrepen door alles waar vooral Bitcoin voor staat ging ik het zogenaamde rabbithole in. Ik ben me gaan verdiepen in de technologie achter bitcoin, de filosofie, het huidige monetaire (geld)systeem, trading en de psychologie daarvan, enz, enz. Ik kan wel zeggen dat ik al jaren lang 24/7 met bitcoin bezig ben. Er is een constante stroom van informatie/ontwikkelingen op al deze voorgaande onderwerpen. Uiteindelijk merkte ik dat ik me steeds meer ging storen over de misinformatie die overal de ether ingegooid wordt. Deze ergernis heeft mij doen besluiten mensen te gaan informeren om de nuance aan te brengen in de wereld van cryptocurrencies. Ik kan niet anders.

 

Bitcoin heeft mij als mens zoveel gebracht dat het mijn tijd is om iets terug te doen voor de Bitcoincommunity. Ik denk dat, mede door mijn achtergrond als leerkracht en mijn passie voor alles omtrent cryptocurrencies (Bitcoin), ik mensen mee kan nemen om via een eenvoudige presentatie om de eerste stappen te zetten om Bitcoin en alles wat daar mee samen hangt, beter te gaan begrijpen. Wellicht wek ik de nieuwsgierigheid bij mensen op om zelf verder op onderzoek uit te gaan. Educatie is de manier om niet in de val te lopen voor alle verleidingen die op de loer liggen in de wereld van de crypto’s. Door schade en schande wijs geworden, denk ik dat ik newbies kan behoeden voor alle fouten die ik gemaakt heb en dat ik ze jaren aan educatie kan besparen.

 

Een presentatie zal zeker geen monoloog worden. Mijn doel is om het interactief te maken door het stellen van hele basic vragen. Mijn ervaring is dat elke presentatie anders verloopt omdat door het interactieve karakter allerlei vragen vanuit de groep aan bod komen. Doel is wel om een bepaald basisbegrip van het huidige monetaire stelsel te creëren en om daar tegenover de fundamentele waardes van Bitcoin te plaatsen. Ook wordt duidelijk dat Bitcoin over andere fundamenten beschikt dan alle andere zogenaamde alt(ernatieve)coins.

 

Ik wil nog even duidelijk zijn over het feit dat de presentatie niet het karakter zal hebben van financieel advies. Het ‘snel rijk worden’ idee is juist hetgeen wat me tegen de borst stuit en de reden waarom ik deze presentaties ben gaan geven. Informeren om mensen te triggeren om zelf nog meer onderzoek te gaan doen, is het uiteindelijke doel van deze presentatie. 

bottom of page